1 Marilyn ....

4 Mayıs 2015

  Hollywood'un efsane ismi, SARIŞIN BOMBA lakabıyla hala isminden bahsettiren,bir çok kişi için idol haline gelen,sıradışı olarak bilinen ve aslında hakkında hiçbir şey bilinmeyen.....MARİLYN MONROE (Norma Jeane Mortenson)! 


Benim de büyük bir hayranlık duyduğum bir isim..fakat ne seksepelatisine ne de o görkemli yaşamına;ben hep onun bilinmeyen hayatına,acılarına,kahkahalarının ardındaki iç yanışlarına,hayata yenik başlamasına,hayatındaki her erkekte aslında baba sevgisi arayışına,ayakta olmak zorunda kalışına,içindeki ağlayan çocuğa rağmen güçlü bir kadın izlenimi vermesine duydum o hayranlığı...hep içimi acıtan bir isim oldu o!

Evet,ihtişamlı bulduğunuz o hayat 1 Haziran 1926'da Amerika Los Angeles' de başlamış.Babası doğumundan önce terk etmiş annesini ve daha doğmadan baba sevgisinden yoksun kalmış o kız çocuğu...ve sonraları annesi de sinir hastalığına yakalanmış ve başlamış Marilyn'in bilinmeyen hayatı.
Henüz kendi kimliğinden bile bihaberken,8 yaşında küçücük bir kız çocuğuyken yanında kaldığı aileye misafir olarak gelen bir erkeğin tecavüzüne uğramış ve bu acı hayat kaldığı yerden daha da acıtarak devam etmiş... İlk evliliğini 16 yaşındayken yapmış okulunu bırakmış,aradan çok geçmeden intihara teşebbüs etmiş ve bu evlilik 4 yıl sürmüş.


Babasız büyüyen bir kadın;hayatına giren bütün erkeklerde onu arar hep!Diğer kadınlardan daha çok arar,koşa koşa arar,kapı kapı arar...Çocuk yüreğine yenik düşer,baba aşkıyla kaybolur o kalabalıkta!Ve çeşitli evliliklerle aramaya devam eder bu aşkı..


1944'de kadınların orduya yaptığı katkıyı görüntüleyen bir gazetecinin objektiflerine takılır ve şöhret hikayesi başlamış olur.
Kariyer hayatında hırs yapmasına sebep olur geçmişin etkileri,bastırmaya çalışır içindekileri;kendini işine adayarak.Susturamaz ne yapsa olmaz...incinir,hırçınlaşır,korkar ve silemez içindeki kız çocuğunun göz yaşlarını.Babasını arar bir gün,fakat babası onu tanımadığı söyleyip kapatır telefonu ve ''ben Norma'yım baba!!'' diye ağlar saatlerce Marilyn...ve içindeki kız çocuğunun,Norma'nın öldüğünü anlar ; MARİLYN MONROE'yi de öldürmeye karar verir.... 5 Ağustos 1962 da odasında ölü bulunur.........



Bu muhteşem,görkemli sandığımız hayat ona göre hiç başlamadan sona erer...ve onun yerinde olmak isteyen onca insana rağmen o,o insanların küçücük mutluluklarına aç gider bu hayattan.
Demem o ki ; Marilyn bütün o ihtişamın yerine...anne sıcağının,baba kucağının özlemini ve acısını hatırlatır bana!
Evet,sanırım hızımı alamayıp biraz fazla bahsettim ama bence mutlaka çıkmalısınız bildiklerinizin dışına ve okumalısınız bu muhteşem kadının hayatını...




İşte bu haftaki kitabımız : MARİLYN MONROE ve BİLİNMEYEN HAYATI - J.Randy Taraborrelli



1 yorum:

  1. Filmini izlemiştim de okumadım hiç. Kadına bayılıyorum ben ya :D Gerçi resmimden de belli oluyor :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...