2 Griden Arafa, Araftan Sana... Elveda!

26 Mart 2015

  Bugün veda zamanı ; iyi ya da kötü bir veda,yaşamadan bilemeyiz ama bugün sustuklarımız büyümeyecek içimizde!Ne varsa canımızı yakan ve bizi arafta bırakan....bugün hepsine veda zamanı!Şimdi çıkın o hiç çıkmak istemediğiniz yataklardan ve bir süre izleyin dışarıyı..gün ışığını..insanları..yaşadıklarınızı..yaşayamadıklarınızı...!




   Biliyorum çok savaştınız ve bu veda onca emeğe yazık edecek,verdiğiniz savaşı yenilgiyle sonuçlandıracak size göre.Ama inanın öyle değil;inanın kendi iç dünyanızda açtığınız yaralar kadar ağır değil kazanamadıklarınız ve inanın TEK TARAFLI BİR SAVAŞ OLMAZ ZATEN!Şimdi anlıyoruz ki kendimizle savaşmışız hep,hep tek başımıza çabalamış,onca yaraya bereye yok oluşlara vazgeçişlere rağmen hiç kimseye hiçbir şey anlatamamışız!İyisi mi kendi savaşımızı kaybetmeyelim bari...bir an önce barışalım kendimizle!Hatta özür dileyelim yaşattığımız ve yaşatmalarına izin verdiğimiz onca acıdan ötürü!


                        Yaşadığımız dönemden midir bilinmez;her şey çelişkili,insanlar garip ve renkler hep gri!Kaybolup gitmeyelim o gride,ya ak olalım ya da kara..kalmayalım arafta!
                    
                         Tüm gücümüzle ayaklanma vakti şimdi!''Gücüm kalmadı ki'' demeyin,o son soluklar nefes alıp verişler bile yeter sizi hayata döndürmeye.Boğan biz değil miydik o nefeslerde ne aşkları,ne bekleyişleri,ne terk edişleri,ne vedaları...Şimdi üfleme zamanı bütün düğümlere..şimdi tazelenme,yenilenme,benliğimize dönme zamanı!

                        Hadi kısa bir duşa girip,bir kahve suyu koyalım şimdi.Fakat çay değil..kahve.Kahvedir çünkü yalnızlığı seven ve yalnızlığa en çok yakışan!Çay kalabalıklar içindir,kalabalık sohbetler,kalabalık zamanlar...
Evet;şimdi dumanı tüten kahvemizi alıp geçelim yine sığınağımıza-cam kenarına- ve Pink Floyd High Hopes olsun fonda ;) 
Konuşamayız bugün biliyorum çünkü başkaları için çok kolay olsa da bizim için hiç kolay olmaz bu vedalar.Ama söylediğim gibi bugün sustuklarımız büyümeyecek içimizde,bugün arınma zamanı!Konuşmak istemiyorsak nasıl kusacağız peki içimizdekileri? 

 Tabi ki yazarak! İyi kötü bütün anlara,anılara,yaşananlara,yaşanacaklara ve artık hiç yaşanamayacaklara...yakındayken uzak olanlara,uzaktayken yakın sandıklarımıza ve bir de belki de bu vedalardan sonra hiç kavuşamayacaklarımıza...............



                       İnanın bana fazlasıyla rahatlayacaksınız.İster gönderin yazdıklarınızı,isterseniz gönderilmemiş mektuplar arasında alsın yerini ama yazın,her şeyi,bir bir yazıp çıkarın içinizden!Göndermezsem nereden bilecek demeyin,bırakın hiç bir şey bilmemeye devam etsin....bazen aylarca,yıllarca anlatamadıklarınızı anlatmaya bir VEDA yeter!Siz sadece kusun içinizdekileri....yazın...yazın...yazın...ve hatta karalayın!
Her şey dökülsün satırlara,sustuklarınız,söyleyemedikleriniz,soramadıklarınız..sadece kötü değil,iyi olan şeylerden de bahsedin,yazın..sonra tekrar karıştırmasın aklınızı,izin vermeyin!Artık izni kendinize vereceksiniz,fark edemediğiniz onca şeyin farkına daha çabuk varacaksınız,derin derin nefesler alacak ve her birinde yeniden doğmuş sayacaksınız kendinizi,kendinizle tanışıp,kendinizi çok ama çok seveceksiniz!

...ve unutmayın;herkes gelir,gider,çok şey değişir,bir çok kişi çıkar karşınıza,dost,arkadaş,sevgili,iş,şehir..hepsini bulabilirsiniz fakat kendinizi bir daha asla bulamazsınız,kaybetmemeye önce kendinizden başlamalısınız!



Bitti.................... Geldik sona! Biliyorum bu aslında bir son değil,çok güzel bir başlangıç olacak bize!Biliyorum artık öyle sevip,öyle güvenemeyeceğiz artık kimseye ama şu hayatta en çok kendimize güvenmemiz gerektiğini bileceğiz ! Grinin üstümüzü örtmesine artık izin vermeyecek,kendi rengimize bürüneceğiz,arafta kalmayıp yeni yollarda yürüyeceğiz ve bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz ................!



2 yorum:

  1. İçinde kahve varsa, yazı, yazı gibi yazıdır dedim ve geldim :)

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru bir yerdesiniz o vakit :)) hoş geldiniz!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...