3 Çoktan Unuturdum..Ben Seni Çoktan!

10 Nisan 2015

Şarkılar dinleriz,bir söz söylemeye bile yorgun düştüğünde gönlümüz...Gönülde yatan anıları canlandırır çoğu zaman o şarkılar.Yaşanan onca şey gelir yerleşir bir nakarata ve yeniden can bulur o melodilerle.

Olmuştur hepimize böyle şeyler.Bir şarkı çalmaya başlar radyoda ve nasıl da tazelenir her şey teker teker...Şaşar aklımız,canımız yanar,dalıp gideriz aslında hep yakın olan uzaklara ve iki damla yaş süzülmeye başlar gözlerimizden.Bir yandan alıkoyamayız kendimizi unuttuğumuzu sandığımız şeyleri düşünmekten,bir yandan da kızarız ''nerden çıktı şimdi bu şarkı?'' diye.Ama kapatmayız ya da kısmayız sesini,uzanamaz elimiz o tuşa.Dinleriz dile gelen anıları,yaşarız en unutulası acıları!

İşte döndük yine en başa!Oysa unutmuştuk,bitmişti,kaybolup gitmişti her şey birer birer...Oysa gelmiyordu artık aklımıza,silinmişti hafızamızdan elinin yumuşaklığı,gözlerinin rengi,teninin o cennet kokusu.Oysa sevmiyorduk artık,kızgındık,kırgındık,çizmiştik üstünü kazırcasına.Oysa aklımıza bile gelmemeliydi artık,artık yanmamalıydı canımız...

Olmadı işte!Oldu sandığımız onca şey darmadağın oldu bir şarkıyla.Gitmemiş ki,saklanmış beynimizin en olur olmadık yerine ve en olmadık zamanda çıkmış karşımıza...

..............................

Sonra biter şarkı,telaşla silinir gözyaşları ve o saklandığı yere gider yerleşir yine onca şey!

Devam ederiz kaldığımız yerden,tekrar odaklanırız işimize,yine gireriz gündelik telaşların içine.

Peki bilin bakalım farkında bile olmadan ne söyler dilimiz?Biz farkında bile değilken çoktan yerleşmiştir o şarkı dilimize ve gün boyu mırıldanır dururuz habersizce...

Yani...Demem o ki ;

                        ''Çoktan unuturdum ben seni çoktan
                          Ah bu şarkıların gözü kör olsun...!''




3 yorum:

  1. Şarkılar için "ah bu şarkıların gözü kör olsun" yerine durumu daha iyi açıklayan bir deyiş var: "Ah şarkılar, ne onlarla yapabiliyoruz, ne de onlarsız." :)
    Yoksa kadınlar için mi söyleniyordu bu söz? :)

    YanıtlaSil
  2. Bingo ;)) Aynen öyle! Ayrıca unutmak adına ne varsa engel olan,hatırlatan...hepsine sitem edip (şarkıların,kokuların,isimlerin,filmlerin,tanıyanların,soranların...vs.) gözü kör olsun diyebiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bunun için etkili bi yöntemim var :)
      İnsanlar genelde birilerini unutmaya çalışıyor ama bu konuda başarılı olamıyorlar. Çünkü unutmaya çalışmak beyhude bir çaba. Kimse kimseyi asla unutamaz. Çünkü, hayatındaki bütün güzellikleri, ayrıntılarına kadar o insanla anlamlandırıyorsun çoğu zaman. Unutmak için hayatını güzelleştiren o ayrıntıları da hayatından çıkarman gerekiyor. Ama onları çıkarttığında da hayatın çok kuru ve çekilmez oluyor. Bu yüzden en ufak bir uyarıcının etkisinde, anıların tekrar canlanıyor.
      Oysa yapılması gereken gayet basit. Hayatını güzelleştiren ayrıntıları, o insanla paylaştığın ayrıntıları, başka şekillerde ya da başka insanlarla yeniden anlamlandırmak... İlk başta daha zor gelse de, en kolay ve etkili yolu bu. Yani meseleyi aşmış oluyorsun :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...