0 Küçük Prens

11 Nisan 2015



Çocukluğunda herkes okumuştur Küçük Prens'i.Yalnızca resimli bir çocuk kitabı değildir Küçük Prens;yaşam felsefesinden de bahseder.

Dünyada; kutsal kitaplar ve Das Kapital'den sonra en çok dile çevrilmiş ve en çok satan kitaplardandır.Dünya üzerinde toplamda 250'den fazla dil ve lehçeye çevrilmiştir.Her yıl yaklaşık 2 milyon satmakta ve şu ana kadarki satış miktarı 140 milyonu aşmaktadır.Ve kitap şu anki haline gelmeden önce aslında 1000 sayfalık bir esermiş.

Kitaptaki tüm çizimler de yazara ait sulu boya çizimlerdir.



Ayrıca kitap New York'ta bir otel odasında yazılmış ve ilk kez 1943 yılında basılmıştır.

Kitapta Saint-Exupery'nin yaşamına ait birçok ayrıntının yer aldığı düşünülüyor.Dünya Savaşı sırasında görevi gereği 31 Temmuz 1944 'te Akdeniz semalarında havalanan yazardan bir daha haber alınamamıştır.

Kitabı Türkçeye çevirenler arasında Ahmet Muhip Dıranas,Cemal Süreya,Tomris Uyar ve Selim İleri gibi edebiyatımızın önemli isimleri yer almaktadır.


Keşfetmeye değer daha o kadar çok ayrıntı var ki.. Küçük Prens küçük-büyük herkes tarafından mutlaka okunmalı ve okutulması gereken bir eser.Okumuş olmak bile yetmez;tekrar okunmalı,defalarca okunmalı ;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...